5 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Proste ciasto z porzeczkami. Krok 4
To ciasto nie wymaga długiego mieszania czy miksowania. Wystarczy zrobić tylko kilka ruchów łyżką, by połączyć składniki i by nie było widać suchej mąki.
6 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Proste ciasto z porzeczkami. Krok 5
Przełóż ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp je czerwonymi porzeczkami.
7 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Proste ciasto z porzeczkami. Krok 6
Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi. Gotowe! Teraz wystarczy tylko wstawić ciasto do nagrzanego na 170 stopni piekarnika.
8 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Proste ciasto z porzeczkami. Krok 7
Jeśli w trakcie pieczenia zauważysz, że migdały za bardzo się rumienią, przykryj wierzch ciasta arkuszem papieru do pieczenia. Po ok. 40 minutach ciasto można wyjąć z piekarnika.