5 z 13
Na patelni rozgrzej małą ilość oleju. Podsmaż kurczaka przez...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 3

Na patelni rozgrzej małą ilość oleju. Podsmaż kurczaka przez kilka minut, aż będzie niemal gotowy.

6 z 13
Dodaj cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek....
fot. Katarzyna Puczyńska

Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 4

Dodaj cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i podsmażaj chwilę, aż cebula lekko się zezłoci.

7 z 13
Do podsmażonego kurczaka z cebulą dodaj czerwoną paprykę. Ja...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 5

Do podsmażonego kurczaka z cebulą dodaj czerwoną paprykę. Ja pokroiłam ją w podłużne paseczki, by przypominały fasolkę, ale równie dobrze możesz pokroić ją w kostkę.

8 z 13
Wlej na patelnię wodę, resztę sosu teriyaki, dodaj sól,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 6

Wlej na patelnię wodę, resztę sosu teriyaki, dodaj sól, chili i wymieszaj. Przykryj patelnię i duś około 10 minut. Jeśli po tym czasie danie wyda ci się za bardzo płynne, to dodaj 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej, wymieszaj i pogotuj jeszcze 2 minuty.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa