5 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 3
Na patelni rozgrzej małą ilość oleju. Podsmaż kurczaka przez kilka minut, aż będzie niemal gotowy.
6 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 4
Dodaj cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i podsmażaj chwilę, aż cebula lekko się zezłoci.
7 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 5
Do podsmażonego kurczaka z cebulą dodaj czerwoną paprykę. Ja pokroiłam ją w podłużne paseczki, by przypominały fasolkę, ale równie dobrze możesz pokroić ją w kostkę.
8 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 6
Wlej na patelnię wodę, resztę sosu teriyaki, dodaj sól, chili i wymieszaj. Przykryj patelnię i duś około 10 minut. Jeśli po tym czasie danie wyda ci się za bardzo płynne, to dodaj 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej, wymieszaj i pogotuj jeszcze 2 minuty.