5 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Smoothie szarlotkowe. Krok 4
Pokrój jabłko na kawałki i przełóż do garnka. Wlej odrobinę soku z cytryny i wsyp szczyptę cynamonu.
6 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Smoothie szarlotkowe. Krok 5
Jeśli jabłka są mało soczyste, to dodaj także odrobinę wody. Przykryj garnek pokrywką i ustaw na mały ogień. Duś ok. 5 minut.
7 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Smoothie szarlotkowe. Krok 6
Jeśli chcesz ciepły koktajl, to nie musisz studzić jabłek. Warto także podgrzać mleko. Jeśli jednak chcesz zimny koktajl, to przeznacz więcej czasu na wystudzenie jabłek i nie podgrzewaj mleka.
8 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Smoothie szarlotkowe. Krok 7
W naczyniu do miksowania połącz namoczone płatki owsiane i uprażone jabłka. Dodaj także migdały.