5 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Schab po cygańsku. Krok 4
Przygotuj warzywa. Umyj i obierz pieczarki, pokrój je na ćwiartki. Cebulę posiekaj w piórka, a ogórki w talarki.
6 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Schab po cygańsku. Krok 5
Paprykę przekrój an pół, usuń gniazda nasienne. Przełóż ją do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj ok. 5 minut.
7 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Schab po cygańsku. Krok 6
Odcedź paprykę i ostrożnie usuń z niej skórkę, a następnie pokrój w paseczki.
8 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Schab po cygańsku. Krok 7
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż plastry schabu po kilka minut z obu stron. Mają się ładnie zrumienić.