1 z 19
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Schab po cygańsku
Schab po cygańsku to sycące danie z mięsem na obiad. Zobacz, jak przygotować wyśmienity obiad. Wypróbuj przepis. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania krok po kroku.
2 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Schab po cygańsku. Krok 1
Przygotowanie potrawy zacznij od oczyszczenia schabu. Pokrój mięso na plastry o grubości ok. 1 cm.
3 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Schab po cygańsku. Krok 2
Plastry schabu przełóż do miski i zalej mlekiem. Odstaw na minimum pół godziny do lodówki. Dzięki temu będzie idealnie miękkie i soczyste.
4 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Schab po cygańsku. Krok 3
Następnie opłucz mięso z mleka, wysusz i delikatnie rozbij tłuczkiem. Każdy plaster schabu posyp mieszanką przypraw (sól, pieprz, słodka papryka, czosnek). Ja zużywam na mięso ok. połowę mieszanki, a resztę dodaję do sosu.