5 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok 4
Wlej przecier pomidorowy i dodaj przyprawy. Duś pod przykryciem przez około 10 minut. Na koniec dodaj ugotowany ryż i wymieszaj.
6 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok 5
Przełóż papryki do naczynia żaroodpornego. Polej je odrobiną oleju lub oliwy z oliwek.
7 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok 6
Nadziej papryki farszem. Pokrój pomidora na plasterki i poukładaj je na wierzchu papryk. Całość posyp odrobiną startego sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.
8 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok 7
Po około 40 minutach danie jest gotowe – papryka ma być miękka, najłatwiej sprawdzić to wbijając w nią wykałaczkę lub widelec.