1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Papryka faszerowana mięsem mielonym
Pyszne i sycące danie dla całej rodziny. Zobacz, jak zrobić wyśmienitą paprykę faszerowaną mięsem. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok 1
Przepis na faszerowaną paprykę jest łatwy do zrobienia i dość szybki. Najpierw umyj papryki i odkrój ich wierzch. Łyżką wyjmij gniazda nasienne. Potrzebujesz także ugotowanego ryżu.
3 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok 2
Mięso z indyka jest chude i smaczne. Możesz zmielić je samodzielnie lub kupić już gotowe. Cebule i czosnek obierz, a następnie pokrój w kostkę lub plasterki.
4 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Papryka faszerowana mięsem mielonym. Krok 3
Rozgrzej ok. 2 łyżki oleju na patelni i podsmaż mięso. Po chwili dodaj cebulę i czosnek. Podsmażaj jeszcze minutę.