5 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gulasz z łopatki wieprzowej. Krok 4
Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż mięso z obu stron.
6 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gulasz z łopatki wieprzowej. Krok 5
Przełóż mięso do garnka i zalej bulionem. Ustaw mały ogień.
7 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gulasz z łopatki wieprzowej. Krok 6
Na patelni po mięsie podsmaż cebulę, po chwili dodaj marchewkę i chwilę podsmażaj. Dodaj do gulaszu. Gotuj całość pod przykryciem, na małym ogniu, minimum 1 godzinę, aż mięso będzie wystarczająco miękkie.
8 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Gulasz z łopatki wieprzowej. Krok 7
W małej miseczce wymieszaj mąkę ze śmietanką. Dodaj do gulaszu i pogotuj go jeszcze przez 5 minut. Posyp całość natką pietruszki. Gotowe.