5 z 13
Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i mielone migdały....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto migdałowe. Krok 4

Na koniec dodaj mąkę ziemniaczaną i mielone migdały. Delikatnie wymieszaj mikserem lub łyżką.

6 z 13
Przełóż ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto migdałowe. Krok 5

Przełóż ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 170 stopniach przez ok. 35 min.

7 z 13
Upieczone ciasto migdałowe wyjmij z blaszki, by nie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto migdałowe. Krok 6

Upieczone ciasto migdałowe wyjmij z blaszki, by nie zaparowało. Wystudź.

8 z 13
Przed podaniem ciasto oprósz cukrem pudrem i posyp płatkami...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto migdałowe. Krok 7

Przed podaniem ciasto oprósz cukrem pudrem i posyp płatkami migdałowymi. Śmietankę ubij z cukrem pudrem i wanilią.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Zobacz również

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik