1 z 13
Przewijaj galerię w dół
Takie ciasto to hit! Jest idealnie puszyste, wilgotne i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto migdałowe

Takie ciasto to hit! Jest idealnie puszyste, wilgotne i słodkie. Zobacz, jak przygotować ciasto migdałowe. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 13
Przygotowanie ciasta zacznij od oddzielenia żółtek od białek...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto migdałowe. Krok 1

Przygotowanie ciasta zacznij od oddzielenia żółtek od białek do dwóch oddzielnych miseczek.

3 z 13
Następnie ubij białka, stopniowo dodając cukier. Ubijaj aż...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto migdałowe. Krok 2

Następnie ubij białka, stopniowo dodając cukier. Ubijaj aż masa będzie lśniąca i gęsta.

4 z 13
W oddzielnej miseczce żółtka wymieszaj z octem i proszkiem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto migdałowe. Krok 3

W oddzielnej miseczce żółtka wymieszaj z octem i proszkiem do pieczenia. Zmniejsz obroty miksera i dodaj do białek tak przygotowane żółtka. Wlej olejek migdałowy.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Zobacz również

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem