1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto migdałowe
Takie ciasto to hit! Jest idealnie puszyste, wilgotne i słodkie. Zobacz, jak przygotować ciasto migdałowe. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto migdałowe. Krok 1
Przygotowanie ciasta zacznij od oddzielenia żółtek od białek do dwóch oddzielnych miseczek.
3 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto migdałowe. Krok 2
Następnie ubij białka, stopniowo dodając cukier. Ubijaj aż masa będzie lśniąca i gęsta.
4 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto migdałowe. Krok 3
W oddzielnej miseczce żółtka wymieszaj z octem i proszkiem do pieczenia. Zmniejsz obroty miksera i dodaj do białek tak przygotowane żółtka. Wlej olejek migdałowy.