5 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Zasmażana kapusta z boczkiem. Krok 3
Umyj i osusz koperek. Posikaj go drobno.
6 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Zasmażana kapusta z boczkiem. Krok 4
Posiekaną cebulę przełóż do garnka, dodaj wodę (ok. 1 szklankę), przykryj i duś na małym ogniu do miękkości. Sprawdzaj co jakiś czas, czy na dnie jest woda (jeśli nie to dolej odrobinę wody).
7 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Zasmażana kapusta z boczkiem. Krok 5
Boczek z cebulą podsmaż i dodaj do kapusty.
8 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Zasmażana kapusta z boczkiem. Krok 6
Gdy kapusta będzie miękka, przygotuj zasmażkę: rozgrzej na patelni olej, dodaj mąkę i mieszaj, aż się delikatnie zazłoci. Dodaj zasmażkę do kapusty, całość wymieszaj i podsmaż kilka minut.