5 z 12
Umyj i osusz koperek. Posikaj go drobno.
fot. Katarzyna Puczyńska

Zasmażana kapusta z boczkiem. Krok 3

Umyj i osusz koperek. Posikaj go drobno.

6 z 12
Posiekaną cebulę przełóż do garnka, dodaj wodę (ok. 1...
fot. Katarzyna Puczyńska

Zasmażana kapusta z boczkiem. Krok 4

Posiekaną cebulę przełóż do garnka, dodaj wodę (ok. 1 szklankę), przykryj i duś na małym ogniu do miękkości. Sprawdzaj co jakiś czas, czy na dnie jest woda (jeśli nie to dolej odrobinę wody).

7 z 12
Boczek z cebulą podsmaż i dodaj do kapusty.
fot. Katarzyna Puczyńska

Zasmażana kapusta z boczkiem. Krok 5

Boczek z cebulą podsmaż i dodaj do kapusty.

8 z 12
Gdy kapusta będzie miękka, przygotuj zasmażkę: rozgrzej na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Zasmażana kapusta z boczkiem. Krok 6

Gdy kapusta będzie miękka, przygotuj zasmażkę: rozgrzej na patelni olej, dodaj mąkę i mieszaj, aż się delikatnie zazłoci. Dodaj zasmażkę do kapusty, całość wymieszaj i podsmaż kilka minut.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie