1 z 7
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Miękkie ciasteczka dyniowe
Miękkie ciastka dyniowe w stylu biszkoptów to rarytas dla miłośników wypieków o smaku piernika. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania.
2 z 7

fot. Anna Daniluk
Ciasteczka dyniowe. Etap 1
Wszystkie suche składniki należy przesiać do miski. Dzięki temu mąką pszenna nie będzie miała grudek, a także zostanie napowietrzona.
3 z 7

fot. Anna Daniluk
Ciasteczka dyniowe. Etap 2
Masło, przecier z dyni i cukier należy wstawić do rondelka i podgrzewać.
4 z 7

fot. Anna Daniluk
Ciastka dyniowe. Etap 3
Roztopione masło z przecierem i cukrem należy wystudzić przed dalszym użyciem.