1 z 18
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Eklerki. Przepis
Pyszne eklerki z delikatnym, budyniowym kremem i polewą czekoladową. Zobacz, jak przygotować takie smakołyki. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Eklerki. Przygotowanie
Eklerki to pyszne słodkości z ciasta parzonego. Po przekrojeniu wypełnia się je kremem budyniowym, a wierzch zdobi polewą z czekolady.
3 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Eklerki. Krok 1
Zacznij od przygotowania wszystkich potrzebnych składników. Wyjmij je na blat kuchenny.
4 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Eklerki. Krok 2
Odmierz potrzebną ilość mąki, wody i margaryny. Do garnuszka wlej wodę i dodaj margarynę, ustaw na średnim ogniu.