5 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche babeczki z makiem. Krok 3
W garnku wymieszaj mleko z miodem i cukrem. Wstaw na mały ogień i zagotuj.
6 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche babeczki z makiem. Krok 4
Do gotującego się mleka wsyp mak i wymieszaj. Zostaw masę na małym ogniu i gotuj przez 10 minut, co jakiś czas mieszając.
7 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche babeczki z makiem. Krok 5
Zdejmij garnek z ognia, dodaj masło i wymieszaj. Dopraw masę według uznania, np. aromatem migdałowym, rodzynkami, orzechami włoskimi. Przestudź masę makową.
8 z 16

fot. Katarzyna Puczyńska
Kruche babeczki z makiem. Krok 6
Ubij białko i dodaj do przestudzonej masy makowej. Wymieszaj.