1 z 14
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik wiedeński. Przepis na ciasto
Tradycyjny sernik wiedeński to prawdziwy rarytas, idealny na każdą okazję. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik wiedeński. Krok 1
Kilogram sera i kostkę masła zmiel w maszynce. Jeśli lubisz bardzo gładki sernik, to zmiel ser dwukrotnie. Możesz dodać do sernika także ugotowany i przestudzony ziemniak. Zmiel go wówczas razem z serem.
3 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik wiedeński. Krok 2
Rozdziel 8 jajek. Do jednej miski przełóż żółtka, a do drugiej białka.
4 z 14

fot. Katarzyna Puczyńska
Sernik wiedeński. Krok 3
Żółtka utrzyj z połową szklanki cukru. Ucieraj, aż masa stanie się jasna i puszysta.