1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Kasia Nowicka
Ciasto cukiniowe
Pyszne, wilgotne ciasto z tartą cukinią i kawałkami czekolady. Zobacz porady, jak je przygotować. Kliknij obrazek, aby zobaczyć galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 6

fot. Kasia Nowicka
Ciasto cukiniowe
Cukinię zetrzyj na tarce. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka, kakao, wanilię, sól, proszek do pieczenia, cukinię i mąkę. Na koniec dodaj kawałki czekolady i wymieszaj.
3 z 6

fot. Kasia Nowicka
Ciasto cukiniowe
Piecz ciasto ok. godzinę. Możesz podać je polane polewą czkoladową.
4 z 6

fot. Kasia Nowicka
Ciasto cukiniowe z kakao
Ciasto przygotuj w keksowej formie wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej na 175 stopni Celsjusza.