5 z 11

fot. Krzysztof Kapica/PolskaPress
Kiełbasa w kanapce
Osoby podróżujące transportem publicznym wielokrotnie wymieniały kanapki z kiełbasą. Wśród nich pojawiały się też jej konkretne rodzaje takie jak mortadela, czosnkowa lub pasztetowa.
6 z 11

fot. Anna Kaczmarz/PolskaPress
Kebab ze stacji benzynowej
Współcześnie częstą przekąska kupowaną na postojach są kebaby. Zapach mięsa stojącego na ruszcie przez wiele godzin bywa trudnym do zniesienia.
7 z 11

fot. Anna Daniluk
Szprotki w pomidorach
Intensywny zapach szprotek w pomidorach potrafi przyćmić najpiękniejsze widoki widziane za oknem. Lepiej unikać ryb w ramach prowiantu na podróż.
8 z 11

fot. Andrzej Banas/PolskaPress
Hot dogi z przydrożnych barów
Kolejną przekąską źle wspominaną przez podróżników są hot dogi ze stacji benzynowych i wątpliwej jakości przydrożnych barów.