1 z 15
Przewijaj galerię w dół
Uszka z farszem z kapusty i grzybów to pyszny dodatek do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Farsz do uszek

Uszka z farszem z kapusty i grzybów to pyszny dodatek do wigilijnego barszczu. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 15
Zalej grzyby zimną wodą. Zostaw je na kilka godzin lub na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Farsz do uszek. Krok 1

Zalej grzyby zimną wodą. Zostaw je na kilka godzin lub na całą noc.

3 z 15
Wylej wodę i wypłucz dokładnie grzyby. Przełóż je do garnka...
fot. Katarzyna Puczyńska

Farsz do uszek. Krok 2

Wylej wodę i wypłucz dokładnie grzyby. Przełóż je do garnka i zalej wodą. Gotuj przez ok. 40 minut. Po tym czasie odcedź grzyby, ale zachowaj wodę z ich gotowania. Użyjesz ją później do kapusty.

4 z 15
Spróbuj kapustę kiszoną - jeśli jest bardzo kwaśna to...
fot. Katarzyna Puczyńska

Farsz do uszek. Krok 3

Spróbuj kapustę kiszoną - jeśli jest bardzo kwaśna to przepłucz ją wodą. Wyciśnij kapustę i przełóż do garnka. Zalej wodą z gotowania grzybów, dodaj ziele angielskie i liść laurowy.

Pozostało jeszcze 10 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem