5 z 8
Gdy ryż jest jeszcze gorący, trzeba go zwilżyć trzykrotnie...
fot. Akiko Ida/materiały prasowe wydawnictwo Znak

Ryż do sushi z octem

Gdy ryż jest jeszcze gorący, trzeba go zwilżyć trzykrotnie octem.

6 z 8
Przy każdym polewaniu należy mieszać ryż, ale nie miażdżyć...
fot. Akiko Ida/materiały prasowe wydawnictwo Znak

Mieszanie ryżu do sushi

Przy każdym polewaniu należy mieszać ryż, ale nie miażdżyć go szpatułką.

7 z 8
Przepis pochodzi z książki „Domowa kuchnia japońska”...
fot. materiały prasowe wydawnictwa Znak

„Domowa kuchnia japońska” Maori Muroty

Przepis pochodzi z książki „Domowa kuchnia japońska” autorstwa Maori Muroty.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto