5 z 16

fot. Andrzej Szozda/Polska Press
Włoszczyzna
Warzywa korzeniowe warto mrozić poporcjowane. W ten sposób przedłużamy ich świeżość nawet do 9 miesięcy.
6 z 16

fot. Krystian Dobuszyński/Polska Press
Pierogi
Pierogi i ciasto na pierogi można mrozić, aby mieć szybki domowy obiad. Zamrożone mogą być spożyte do 6 miesięcy.
7 z 16

fot. Janusz Romaniszyn/Polska Press
Domowe ciasta
Wypieki można mrozić w woreczkach strunowych lub plastikowych pojemnikach. Ich przydatność do spożycia upływa po 6 miesiącach.
8 z 16

fot. Waldemar Wylęgalski/Polska Press
Mrożenie chleba
Bochenek chleba można przekroić na pół i zamrozić w woreczku foliowym wielokrotnego użycia. Chleb najlepiej zjeść do 6 miesięcy.