1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Lena_Zajchikova/Getty Images
Brukselka gotowana
Gotowanie brukselki może być szybkie i proste. Dodając jeden składnik, pozbędziemy się z niej gorzkiego smaku. Kliknij w obrazek, aby dowiedzieć się więcej o brukselce.
2 z 6

fot. 123rf.com/imelnyk
Pieczona brukselka
Pieczenie brukselki pozwoli pozbyć się gorzkiego smaku. Pod wpływem wysokiej temperatury warzywo zrobi się słodsze i ma szansę zasmakować nawet dzieciom.
3 z 6

fot. Anna Daniluk
Brukselka
Brukselka to warzywo, które jest źródłem witaminy C, witamin z grupy B, a także E i A.
4 z 6

fot. bhofack2/Getty Images
Pieczona brukselka
Brukselkę warto upiec z odrobiną sosu sojowego, melasy lub syropu klonowego.