3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Tłumy na otwarciu Sinsay'a w Staszowie! Jest dużo promocji (ZDJĘCIA)

Tłumy na otwarciu Sinsay'a w Staszowie! Jest dużo promocji (ZDJĘCIA)

Artur Wiśniewski bez fotela wiceprzewodniczącego Rady Miejskiej w Koszalinie

NOWE
Artur Wiśniewski bez fotela wiceprzewodniczącego Rady Miejskiej w Koszalinie

Polecamy

Angielskie hot cross buns rozpływają się w ustach. Poznaj wypiek z krzyżykiem

Angielskie hot cross buns rozpływają się w ustach. Poznaj wypiek z krzyżykiem

Galaretki drobiowe w kształcie jajek. Hit na Wielkanoc

Galaretki drobiowe w kształcie jajek. Hit na Wielkanoc

Domowe jajka w sosie tatarskim. Poznaj przepis na klasyczną przystawkę

Domowe jajka w sosie tatarskim. Poznaj przepis na klasyczną przystawkę