3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną...
fot. 123rf.com/kabvisio

Jajecznica, królowa śniadań. Jakie błędy popełniamy najczęściej przy jej robieniu? Patenty mistrzów kuchni na idealną jajecznicę

Zbyt wysoka temperatura smażenia

Błędem jest wylewanie rozmąconych jajek na rozgrzaną patelnię, podgrzewanie jej na wysokim ogniu. Wtedy powstają zbite, jajeczne grudy, które nieapetycznie wyglądają. Smażenie (a właściwie podgrzewanie) jajecznicy powinno zacząć się od zimnej patelni na małym palniku.

Zobacz również

Dawni mieszkańcy Wróblina Głogowskiego spotkali się w wysiedlonej wsi

Dawni mieszkańcy Wróblina Głogowskiego spotkali się w wysiedlonej wsi

Pierwsza Komunia Święta w kościele Trójcy Przenajświętszej w Stalowej Woli (ZDJĘCIA)

NOWE
Pierwsza Komunia Święta w kościele Trójcy Przenajświętszej w Stalowej Woli (ZDJĘCIA)

Polecamy

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Jak zachować się przy stole? Ten test zdradzi, czy znasz zasady savoir-vivre

Jak zachować się przy stole? Ten test zdradzi, czy znasz zasady savoir-vivre

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach