5 z 12
Tłuszcz w postaci masła lub śmietany sprawia, że jajecznica...
fot. pixabay.com/rodeopix

Pomijanie tłuszczu w jajecznicy

Tłuszcz w postaci masła lub śmietany sprawia, że jajecznica ma kremową konsystencję. Błędem jest całkowite pomijanie tłuszczu, który jest nośnikiem smaku.

6 z 12
Błędem jest trzymanie jajecznicy na ogniu do ostatniej...
fot. pixabay.com/MAKY_OREL

Za późno wyłączona patelnia

Błędem jest trzymanie jajecznicy na ogniu do ostatniej chwili, aż będzie całkowicie wysmażona.

7 z 12
Częstym błędem jest rozbijanie jajek bezpośrednio na...
fot. pixabay.com/planet_fox

Błąd z rozbijaniem jajek na patelni

Częstym błędem jest rozbijanie jajek bezpośrednio na patelnię. Aby jajecznica była delikatna i puszysta, trzeba maksymalnie ją napowietrzyć w misce przy użyciu trzepaczki lub widelca.

8 z 12
Błędem jest całkowite pomijanie ziół w jajecznicy. Tuż przed...
fot. pixabay.com/kkolosov

Zioła do jajecznicy

Błędem jest całkowite pomijanie ziół w jajecznicy. Tuż przed podaniem warto posypać jajecznicę szczypiorkiem, bazylią lub posiekanym oregano.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie