1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. www.gov.pl/CC BY-NC-ND 3.0 PL/zdjęcie ilustracyjne
Rosopita
Rosopita to tradycyjna zupa śledziowa z cebulą podawana w dni postne.
2 z 8

fot. www.gov.pl/CC BY-NC-ND 3.0 PL/zdjęcie ilustracyjne
Fjut kociewski
Rodzaj syropu przygotowywanego z maślanki.
3 z 8

fot. www.gov.pl/CC BY-NC-ND 3.0 PL/zdjęcie ilustracyjne
Ruchańce
Placuszki drożdżowe określane są ruchańcami od gwarowej nazwy ruszania, czyli rośnięcia ciasta.
4 z 8

fot. www.gov.pl/CC BY-NC-ND 3.0 PL/zdjęcie ilustracyjne
Dziady
Dziady to rodzaj placków ziemniaczanych podawanych z boczkiem i podsmażoną cebulą.