5 z 10
Przykryj naczynie folią spożywczą i wstaw żeberka do lodówki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 4

Przykryj naczynie folią spożywczą i wstaw żeberka do lodówki na co najmniej 4 godziny. Jeśli to możliwe, marynuj mięso przez całą noc.

6 z 10
Wyjmij żeberka z lodówki na ok. 1 godzinę przed smażeniem na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 5

Wyjmij żeberka z lodówki na ok. 1 godzinę przed smażeniem na grillu. Mięso nie powinno być zimne.

7 z 10
Smaż żeberka bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie lub na tacce...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 6

Smaż żeberka bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie lub na tacce do grillowania. Raz na jakiś czas przekręć je na drugą stronę i posmaruj pozostałą marynatą.

8 z 10
Nie smaż żeberek zbyt długo, by nie były suche. Podawaj z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 7

Nie smaż żeberek zbyt długo, by nie były suche. Podawaj z sosem czosnkowym, ketchupem lub musztardą.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

HIT DNIA
Najlepsze kotleciki z cukinii na obiad. Poznaj fit przepis

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto