1 z 10
Przewijaj galerię w dół
Wyśmienite żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie....
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie

Wyśmienite żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Zobacz, jak je zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 10
Najpierw pokrój żeberka na mniejsze porcje. Nie musisz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 1

Najpierw pokrój żeberka na mniejsze porcje. Nie musisz wycinać tłuszczu. Jeśli żeberka są chude, to pokrój je na porcje po dwie kostki.

3 z 10
Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj ostry ketchup,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 2

Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj ostry ketchup, miód, musztardę, sos sojowy, ostrą i słodką paprykę, czosnek granulowany, sól i pieprz.

4 z 10
Posmaruj żeberka sporą ilością marynaty.  Ułóż je w naczyniu...
fot. Katarzyna Puczyńska

Żeberka z grilla w słodko-ostrej marynacie. Krok 3

Posmaruj żeberka sporą ilością marynaty. Ułóż je w naczyniu lub na talerzu.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA