5 z 11
Po jednej części każdego prostokąta połóż dwie łyżeczki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 4

Po jednej części każdego prostokąta połóż dwie łyżeczki budyniu i kilka borówek. Drugi bok prostokąta natnij w podłużne pasy.
Roztrzep jajko widelcem i posmaruj nim boki prostokąta, a następnie zlep ciasto, dociskając brzegi widelcem. Możesz to zrobić także palcami, widelec jest tylko po to, by na cieście pojawiły się ozdobne brzegi.

6 z 11
Połóż ciastka na papierze do pieczenia, posmaruj jajkiem i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 5

Połóż ciastka na papierze do pieczenia, posmaruj jajkiem i piecz ok. 10 min. w 200 stopniach.

7 z 11
Przygotuj lukier: w miseczce utrzyj cukier puder z sokiem z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 6

Przygotuj lukier: w miseczce utrzyj cukier puder z sokiem z cytryny, aż nie będziesz wyczuwać cukru, a lukier będzie gładki i lśniący.

8 z 11
Upieczone ciastka przestudź kilka minut.
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 7

Upieczone ciastka przestudź kilka minut.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik