5 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 4
Po jednej części każdego prostokąta połóż dwie łyżeczki budyniu i kilka borówek. Drugi bok prostokąta natnij w podłużne pasy.
Roztrzep jajko widelcem i posmaruj nim boki prostokąta, a następnie zlep ciasto, dociskając brzegi widelcem. Możesz to zrobić także palcami, widelec jest tylko po to, by na cieście pojawiły się ozdobne brzegi.
6 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 5
Połóż ciastka na papierze do pieczenia, posmaruj jajkiem i piecz ok. 10 min. w 200 stopniach.
7 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 6
Przygotuj lukier: w miseczce utrzyj cukier puder z sokiem z cytryny, aż nie będziesz wyczuwać cukru, a lukier będzie gładki i lśniący.
8 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Krok 7
Upieczone ciastka przestudź kilka minut.