1 z 26
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Oponki drożdżowe
Delikatne i puszyste oponki, które wprost rozpływają się w ustach. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 26

fot. Katarzyna Puczyńska
Oponki drożdżowe. Krok 1
Zacznij od wyjęcia na stół kuchenny wszystkich składników, by miały temperaturę pokojową. W dwóch oddzielnych garnuszkach podgrzej mleko i rozpuść masło.
3 z 26

fot. Katarzyna Puczyńska
Oponki drożdżowe. Krok 2
Rozetrzyj drożdże z łyżką cukru i odrobiną podgrzanego mleka, aż staną się płynne.
4 z 26

fot. Katarzyna Puczyńska
Oponki drożdżowe. Krok 3
Posyp wierzch drożdży szczyptą mąki i odstaw na bok, by podrosły.