5 z 13
Wyrób ciasto rękami lub mikserem. Odstaw pod przykryciem, by...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bułeczki maślane z rodzynkami. Krok 3

Wyrób ciasto rękami lub mikserem. Odstaw pod przykryciem, by podrosło.

6 z 13
Po ok. 30 minutach dodaj do ciasta rodzynki i ponownie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bułeczki maślane z rodzynkami. Krok 4

Po ok. 30 minutach dodaj do ciasta rodzynki i ponownie zagnieć.

7 z 13
Podziel ciasto na równe części, z każdej zrób wałeczek i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bułeczki maślane z rodzynkami. Krok 5

Podziel ciasto na równe części, z każdej zrób wałeczek i zwiń w ślimaczki.

8 z 13
Przełóż ślimaczki do foremki na muffinki. Możesz upiec...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bułeczki maślane z rodzynkami. Krok 6

Przełóż ślimaczki do foremki na muffinki. Możesz upiec bułeczki także bez foremek. Ułóż je wówczas na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw na 5 minut.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Najlepszy kalafior w cieście na obiad. Będziesz go pałaszować do ostatniego kęsa

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto

O TYM SIĘ MÓWI
Co zjeść na Jarmarku Dominikańskim? Byłam, zjadłam i piszę, czy warto