1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Bułeczki maślane z rodzynkami
Pyszne, rozpływające się w ustach maślane bułeczki z rodzynkami. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Bułeczki maślane z rodzynkami. Przygotowanie
Proponuję upiec bułeczki w foremkach na muffinki. Dzięki temu ładnie wyrosną i będą miały ciekawy kształt.
3 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Bułeczki maślane z rodzynkami. Krok 1
Zacznij od przygotowania zaczynu: drożdże wymieszaj z łyżeczką cukru i łyżką mleka. Odstaw na kilka minut.
4 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Bułeczki maślane z rodzynkami. Krok 2
Rozpuść masło i podgrzej mleko. Do dużej miski włóż wszystkie składniki: mąkę, cukier, wanilię, szczyptę soli, zaczyn drożdżowy, mleko i masło.