1 z 13
Przewijaj galerię w dół
Miękkie, wilgotne i aromatyczne ciasto dyniowe z lukrem i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto dyniowe

Miękkie, wilgotne i aromatyczne ciasto dyniowe z lukrem i orzechami włoskimi. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 13
Do przygotowania ciasta potrzebujesz gotowego puree z dyni....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto dyniowe. Krok 1

Do przygotowania ciasta potrzebujesz gotowego puree z dyni. Nastaw także piekarnik, by rozgrzał się na 180 stopni.

3 z 13
Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto dyniowe. Krok 2

Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę.

4 z 13
Nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta po jednym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto dyniowe. Krok 3

Nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta po jednym jajku. Następnie dodaj stopniowo purée z dyni.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka