4 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mąkę pszenną przesiej na stolnicę i posiekaj z zimnym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Delikatne waniliowe precelki. Są tak pyszne, że można jeść je bez końca. Polecamy przepis na drożdżowe ciasteczka na śmietanie. Zobacz wideo

Waniliowe precelki. Krok 2

Mąkę pszenną przesiej na stolnicę i posiekaj z zimnym masłem. Dodaj cukier, wanilię, szczyptę soli i śmietanę z drożdżami. Zagnieć ciasto. Ma być miękkie i elastyczne. Odstaw pod przykryciem na ok. pół godziny.

Zobacz również

Kibice Industrii na meczu w Płocku. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice Industrii na meczu w Płocku. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Dotkliwa porażka Garbarni. Tylu goli w jednym meczu jeszcze nie straciła

Dotkliwa porażka Garbarni. Tylu goli w jednym meczu jeszcze nie straciła

Polecamy

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Aromatyczny kompot z mrożonych wiśni. Ten przysmak smakuje jak od mamy

Moja babcia z Kresów robiła takie pulchne racuchy. Ważny jest jeden składnik

Moja babcia z Kresów robiła takie pulchne racuchy. Ważny jest jeden składnik

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia