3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najpierw zagnieć luźne, miękkie ciasto na pierogi z mąki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Delikatne pierogi z wiśniami i śmietanką, czyli najlepsze danie na lato. Poznaj sprawdzony przepis na łatwy do przygotowania obiad na słodko

Pierogi z wiśniami. Krok 1

Najpierw zagnieć luźne, miękkie ciasto na pierogi z mąki pszennej, odrobiny oleju, jajka i ciepłej wody (proporcje znajdziesz w treści artykułu). Jeśli wolisz, możesz nie dodawać jajka, a olej zastąpić rozpuszczonym masłem. Odstaw ciasto pod przykryciem na ok. 15 minut.

Zobacz również

Bezczelne oszustwo w Sopocie. Wyłudzili 25 tys. Chcieli kolejnych 300 tysięcy | WIDEO

Bezczelne oszustwo w Sopocie. Wyłudzili 25 tys. Chcieli kolejnych 300 tysięcy | WIDEO

Nowy singiel krakowskiego duetu SARAPATA - “Po prostu” [WIDEO]

Nowy singiel krakowskiego duetu SARAPATA - “Po prostu” [WIDEO]

Polecamy

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Najlepsza wiosenna sałatka do obiadu. Rodzina prosi o nią codziennie

Szukasz pomysłu na jajka sadzone? Wypróbuj jajka po hiszpańsku

Szukasz pomysłu na jajka sadzone? Wypróbuj jajka po hiszpańsku

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji