5 z 9

fot. Anna Daniluk
Karkówka po cygańsku. Etap 4
Kotlety z karkówki obsmaż na złoty kolor na patelni z rozgrzanym olejem. Następnie umieść w naczyniu żaroodpornym.
6 z 9

fot. Anna Daniluk
Karkówka po cygańsku. Etap 5
Karkówkę obłóż pokrojonymi warzywami, pieczarkami wraz z kiszonym ogórkiem i papryką konserwową.
7 z 9

fot. Anna Daniluk
Karkówka po cygańsku na talerzu
Gotową karkówkę po cygańsku można przed podaniem oprószyć świeżo mielonym czarnym pieprzem i posypać posiekanymi ziołami. Smacznego!
8 z 9

fot. Anna Daniluk
Karkówka po cygańsku. Etap 6
Karkówkę z warzywami zalej przygotowaną zalewą z przecieru pomidorowego, wody, musztardy i czosnku. Karkówkę po cygańsku piecz w nagrzanym piekarniku do 170° Celsjusza z funkcją góra-dół.