5 z 13
Jeśli nie chcesz dodawać do pączków alkoholu możesz użyć...
fot. Katarzyna Puczyńska

Co dodać do pączków zamiast alkoholu?

Jeśli nie chcesz dodawać do pączków alkoholu możesz użyć soku z cytryny lub octu.

6 z 13
Pączki będą lepiej się smażyły i mniej nasiąkną tłuszczem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Czy pączki muszą wyrosnąć?

Pączki będą lepiej się smażyły i mniej nasiąkną tłuszczem jeśli dasz ciastu czas na wyrośnięcie. Musi podwoić swoją objętość.

7 z 13
Po uformowaniu pączków zostaw je ponownie pod przykryciem,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Po uformowaniu pączków zostaw je ponownie pod przykryciem, by jeszcze raz podrosły.

8 z 13
Smaż pączki w dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron. Olej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Smaż pączki w dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron. Olej jest dobrze rozgrzany, gdy po zanurzeniu drewnianej łyżki pojawiają się koło niej "pęcherzyki".

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Zobacz również

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie

Nie uwierzysz, z czego są te gofry. To tylko jeden składnik, a smakują wybornie