1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. gettyimages.com
Jeżyny
Jeżyny to uniwersalne owoce. Nadają się zarówno do mięs, jak i ciast oraz deserów. Kliknij w obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć dania z jeżynami.
2 z 6

fot. Getty Images/bhofack2
Ciasto z jeżynami
Jeżyny znakomicie smakują zapieczone w cieście i podawane z gałką lodów waniliowych.
3 z 6

fot. Getty Images/laperla_foto
Panna cotta z jeżynami
Jeżyny wzbogacą smak kokosowej panna cotty. Można też podawać świeże owoce do rozpuszczonej białej czekolady.
4 z 6

fot. Getty Images/Lilechka75
Koktajl z jeżyn
Najprostszą i zdrową przekąską będzie koktajl z jeżyn. Można go wymieszać z borówkami, malinami lub jagodami.