1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Podczas gotowania i pieczenia często sięga się po żółtka, a...
fot. 123rf.com/magone/zdjęcia ilustracyjne

Co zrobić z białek?

Podczas gotowania i pieczenia często sięga się po żółtka, a białka zostawia na później. Podpowiadamy 5 pomysłów na użycie białek w kuchni.

2 z 7
Chrupiące kokosanki zrobisz z wiórków kokosowych i ubitych...
fot. Katarzyna Puczyńska

Kokosanki

Chrupiące kokosanki zrobisz z wiórków kokosowych i ubitych białek.

3 z 7
Domowy omlet z białek to wersja dietetyczna tradycyjnego...
fot. Getty Images/margouillatphotos/zdjęcie ilustracyjne

Omlet z białek

Domowy omlet z białek to wersja dietetyczna tradycyjnego dania.

4 z 7
Kotlet pożarski z mięsa drobiowego nabierze wyjątkowej...
fot. Getty Images/margouillatphotos/zdjęcie ilustracyjne

Kotlet pożarski

Kotlet pożarski z mięsa drobiowego nabierze wyjątkowej puszystości, gdy dodasz do niego ubitą pianę z białek.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

HIT DNIA
Ekspresowe kluski ze szpinakiem. Po 20 minutach będziesz się nim zajadać

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka