1 z 14
Przewijaj galerię w dół
Kruche ciastka z rodzynkami, usmażone na patelni. Zobacz,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka z patelni

Kruche ciastka z rodzynkami, usmażone na patelni. Zobacz, jak je zrobić. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 14
Przesiej mąkę na stolnice i posiekaj z masłem lub margaryną....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka z patelni. Krok 1

Przesiej mąkę na stolnice i posiekaj z masłem lub margaryną. następnie dodaj jajka, proszek do pieczenia, cukier, wanilię szczyptę soli i gałkę muszkatołową.

3 z 14
Wlej mleko i połącz składniki za pomocą noża. Następnie wsyp...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka z patelni. Krok 2

Wlej mleko i połącz składniki za pomocą noża. Następnie wsyp rodzynki i zagnieć rękami ciasto, w zwartą kulę. W razie potrzeby dodaj odrobinę mąki, by ciasto się nie kleiło do rąk.

4 z 14
Gotowe ciasto należy schłodzić w lodówce przed smażeniem,...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka z patelni. Krok 3

Gotowe ciasto należy schłodzić w lodówce przed smażeniem, przez ok. 30 minut. (Możesz też podzielić je na porcje i część zawinąć w rulon i zamrozić. Przed podaniem wystarczy je wówczas wyjąć, pokroić na krążki i usmażyć.)

Pozostało jeszcze 9 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka