1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka orzechowe z galaretką
Świąteczne ciasteczka z mielonymi orzechami i słodką, wiśniową galaretką. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka orzechowe z galaretką. Krok 1
Zagnieć ciasto z mielonych orzechów, mąki, cukru, masła, wanilii i żółtek. Owiń je folią spożywczą i schowaj do lodówki.
3 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka orzechowe z galaretką. Krok 2
Galaretkę rozpuść w 250 ml wrzącej wody. Ze schłodzonego ciasta formuj kuleczki i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
4 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasteczka orzechowe z galaretką. Krok 3
Za pomocą końcówki drewnianej łyżki zrób w ciasteczkach dołek. Możesz także zrobić go po prostu palcami.