1 z 5
Przewijaj galerię w dół
Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród...
fot. 123rf.com/tobi

Chutney śliwkowy

Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród nich są goździki, cynamon, kardamon i czarny pieprz.

2 z 5
Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula....
fot. pixabay.com/webvilla

Czerwona cebula

Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula. Można potraktować chutney z cebuli jako sos sam w sobie. Wtedy nie dodaje się do niego śliwek.

3 z 5
Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto...
fot. 123rf.com/tashka2000

Ocet jabłkowy

Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto zakonserwować go dodając do ocet jabłkowy i cukier.

4 z 5
W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney...
fot. 123rf.com/tashka2000

Chutney z jabłek

W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney jabłkowy. Zamiast czerwonej cebuli warto użyć białej i dodać laskę cynamonu.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA