1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Placki z ryżu i z warzywami
Chrupiące placuszki z ryżu to znakomity sposób na wykorzystanie resztek z obiad. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania.
2 z 8

fot. Anna Daniluk
Ryż brązowy do placków
Brązowy ryż można wcześniej ugotować lub użyć pozostałości z obiadu. Dzięki temu placki można zrobić nawet w 30 minut.
3 z 8

fot. Anna Daniluk
Warzywa do placków z ryżem
Wybrane warzywa można posiekać w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
4 z 8

fot. Anna Daniluk
Przyprawy do placuszków z ryżu
Placki z ryżu warto przyprawić intensywnie pachnącymi dodatkami. Szczególnie polecamy mieszankę przypraw curry, suszone płatki papryczki chilli i sól.