1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Focaccia czosnkowo-pietruszkowa
Focaccia z czosnkowo-pietruszkową pastą. Zobacz, jak ją przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Focaccia czosnkowo-pietruszkowa. Krok 1
Przygotuj zaczyn: w miseczce rozgnieć drożdże z cukrem, aż będą płynne. Posyp je odrobiną mąki i odstaw na 10 minut.
3 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Focaccia czosnkowo-pietruszkowa. Krok 2
Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj drożdże, sól, oliwę i wodę i zagnieć elastyczne ciasto. Przełóż je na posypaną mąką stolnicę i przykryj ściereczką. Odstaw ciasto na ok. 30 minut, by podrosło.
4 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Focaccia czosnkowo-pietruszkowa. Krok 3
W miseczce wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, szczyptę soli i oliwę z oliwek.