5 z 10
Następnie trzeba dodać pastę tangzhong i przestudzone mleko...
fot. Anna Daniluk

Bułki bez drożdży

Następnie trzeba dodać pastę tangzhong i przestudzone mleko z roztopionym masłem.

6 z 10
Ze wszystkich składników należy zagnieść zwarte ciasto....
fot. Anna Daniluk

Bułki bez drożdży

Ze wszystkich składników należy zagnieść zwarte ciasto. Warto dokładnie rozetrzeć w nim pastę tangzhong.

7 z 10
Z ciasta należy uformować wałek, a następnie podzielić na...
fot. Anna Daniluk

Bułki bez drożdży. Formowanie

Z ciasta należy uformować wałek, a następnie podzielić na 8-9 części. Następnie trzeba je umieścić na blasze z papierem do pieczenia. Przed pieczeniem należy posmarować bułki jajkiem i posypać czarnuszką. Bułeczki należy piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190°Celsjusza (z termoobiegiem).

8 z 10
Kluczowym składnikiem bułek bez drożdży jest pasta...
fot. Anna Daniluk

Bułki bez drożdży

Kluczowym składnikiem bułek bez drożdży jest pasta thanzhong, która nadaje im wilgotności.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Ta owsianka smakuje jak tiramisu, ale jest zdrowa i mniej kaloryczna

Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

HIT DNIA
Trudno uwierzyć, z czego jest ta pizza. Przepis na ciasto z 2 składników podbija sieć

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

Zobacz również

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Najlepszy kebab w Polsce! Książulo odwiedził knajpę w Wielkopolsce!

Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik

HIT DNIA
Smakuje lepiej niż grecka. Do mojej sałatki z fetą dodaję nieoczywisty składnik