5 z 10

fot. Anna Daniluk
Bułki bez drożdży
Następnie trzeba dodać pastę tangzhong i przestudzone mleko z roztopionym masłem.
6 z 10

fot. Anna Daniluk
Bułki bez drożdży
Ze wszystkich składników należy zagnieść zwarte ciasto. Warto dokładnie rozetrzeć w nim pastę tangzhong.
7 z 10

fot. Anna Daniluk
Bułki bez drożdży. Formowanie
Z ciasta należy uformować wałek, a następnie podzielić na 8-9 części. Następnie trzeba je umieścić na blasze z papierem do pieczenia. Przed pieczeniem należy posmarować bułki jajkiem i posypać czarnuszką. Bułeczki należy piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190°Celsjusza (z termoobiegiem).
8 z 10

fot. Anna Daniluk
Bułki bez drożdży
Kluczowym składnikiem bułek bez drożdży jest pasta thanzhong, która nadaje im wilgotności.