5 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki. Krok 3
Koperek i szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Dodaj do pozostałych składników.
6 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki. Krok 4
Wymieszaj składniki na sos: oliwę z oliwek lub olej rzepakowy, sok z cytryny oraz przyprawy. Polej surówkę sosem i wymieszaj. Możesz przełożyć ją do ozdobnej miseczki.
7 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki. Krok 5
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki gotowa. Możesz podawać ją od razu po przygotowaniu.
8 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z kapusty pekińskiej i papryki. Krok 6
Surówka pysznie smakuje np. do kotletów schabowych lub sznycli z indyka.