1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Awanturka
Gotową pastę rybną należy rozsmarować na chlebie i podawać udekorowane posiekaną natką pietruszki. Kliknij obrazek, aby zobaczyć, jak ją przygotować krok po kroku.
2 z 8

fot. Anna Daniluk
Szprotki i twaróg
Do zrobienia pasty z ryby i twarogu można wykorzystać szprotki w sosie pomidorowym. Konsystencję pasty rybnej można zmieniać poprzez dolanie zalewy z puszki.
3 z 8

fot. Anna Daniluk
Szprotki w sosie pomidorowym
Dzięki jedzeniu ryb konserwowych można dostarczyć organizmowi witaminy A, D i z grupy B, a także białka.
4 z 8

fot. Anna Daniluk
Łączenie składników
Szprotki to delikatne ryby, które można łatwo zmiażdżyć widelcem. Jeśli chcesz uzyskać jednolitą konsystencję użyj blendera ręcznego.