1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Tradycyjnie jabłka doprawia się cynamonem. Gdy zmiękną,...
fot. Anna Daniluk

Jabłko do szarlotki

Tradycyjnie jabłka doprawia się cynamonem. Gdy zmiękną, można nimi napełnić słoiki i pasteryzować na zimę.

2 z 7
Do prażenia warto wybierać twarde jabłka o słodko-kwaśnym...
fot. Anna Daniluk

Jabłka do prażenia

Do prażenia warto wybierać twarde jabłka o słodko-kwaśnym smaku.

3 z 7
Owoce należy pokroić na średniej wielkości kawałki. Ważne,...
fot. Anna Daniluk

Krojenie jabłek

Owoce należy pokroić na średniej wielkości kawałki. Ważne, aby po uprażeniu jabłka całkowicie się nie rozpadły.

4 z 7
Prażone jabłka do smaku i do lepszego zakonserwowania można...
fot. Anna Daniluk

Cukier trzcinowy

Prażone jabłka do smaku i do lepszego zakonserwowania można doprawić cukrem. Brązowy cukier nadaje jabłkom karmelowego posmaku.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Najsmaczniejsza pasta jajeczna do chleba. Zainspiruj się sprawdzonym przepisem

Zobacz również

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo