1 z 6
Przewijaj galerię w dół

fot. Łukasz Kaczanowski/archiwum PolskaPress/ CC 4.0/Media Kraft TV PL/Andrzej Banas/Gazeta Krakowska
Ryan Socash smakował polskie dania w Zakopanem
Popularny dziennikarz Ryan Socash pokazał Amerykanom specjały polskiej kuchni. Wśród nich są np.: flaki, kaszanka, marynowany śledź i oscypek.
2 z 6

fot. Łukasz Kaczanowski/archiwum PolskaPress
Oscypek
Ryan Socash był zachwycony smakiem oscypka. Jednak zaznaczył, że bardziej smakuje mu świeży niż grillowany.
3 z 6

fot. Andrzej Banaś/archiwum Gazeta Krakowska
Flaki
Zdaniem Ryana, jeśli zwalczy się przerażenie, to flaki zaskoczą pikantnym smakiem. Wtedy można docenić, że są polski rarytas.
4 z 6

fot. 123rf.com/ccat82
Kaszanka
Według Ryana Socasha kaszanka jest tym, na co wygląda. Kasza wymieszana z krwią zamknięta w jelicie. Przyznał, że smakuje mu, a chrupiąca skórka spotęgowała przyjemność jedzenia.