1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Gotowe risotto z grzybami
Risotto z grzybami nabiera kremowej konsystencji dzięki powolnemu gotowaniu w bulionie i zagęszczeniu masłem oraz startym parmezanem. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania.
2 z 8

fot. Anna Daniluk
Składniki na risotto z grzybami
Risotto z grzybami przygotowuje się na bazie ryżu typu arborio, namoczonych suszonych grzybów oraz płynu z namaczania grzybów.
3 z 8

fot. Anna Daniluk
Suszone grzyby po namoczeniu
Do risotta szczególnie polecamy wykorzystać namoczone borowiki.
4 z 8

fot. Anna Daniluk
Ryż z cebulą i czosnkiem
W garnku o grubym dnie należy poddusić na maśle posiekaną cebulę i czosnek. Następnie do garnka należy wsypać ryż.