1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Roladki naleśnikowe z twarożkiem
Zielone roladki naleśnikowe z pysznym twarożkiem to wyśmienita przekąska na Wielkanoc. Zobacz, jak prosto możesz je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Roladki naleśnikowe z twarożkiem. Krok 1
Do roladek potrzebujesz szpinakowych naleśników. Zrobisz je miksując: 100 g szpinaku, szklankę mleka, szklankę wody, 1,5 szklanki mąki pszennej, 2 jajka, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki cukru. Usmaż naleśniki i wystudź.
3 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Roladki naleśnikowe z twarożkiem. Krok 2
Do miseczki przełóż serek twarogowy i rozgnieć go widelcem. Umyj rzodkiewkę i szczypiorek.
4 z 12

fot. Katarzyna Puczyńska
Roladki naleśnikowe z twarożkiem. Krok 3
Rzodkiewkę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj. Dodaj do serka.