5 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z cukinii i ogórka. Krok 4
Przygotuj ziołowy sos winegret. W miseczce wymieszaj musztardę, miód, sok z cytryny i olej lub oliwę z oliwek.
6 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z cukinii i ogórka. Krok 5
Dopraw sos suszonym czosnkiem niedźwiedzim oraz solą i pieprzem do smaku.
7 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Surówka z cukinii i ogórka. Krok 5
Odcedź warzywa, jeśli puściły wodę. Polej je sosem i wymieszaj.
8 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Pyszna surówka z cukinii i ogórka
Surówka z cukinii i górka gotowa. Możesz podać ją np. do kotletów schabowych, gulaszu mięsnego czy pieczonej karkówki. Świetnie smakuje także na przekąskę.